• € 4500,- voor strijd tegen kanker
  • € 4500,- voor strijd tegen kanker
  • € 4500,- voor strijd tegen kanker
27 januari 2016

Vakgroep hoveniers gaan strijd aan tegen kanker

Eendracht maakt macht, dat dachten de verschillende hoveniersbedrijven van Vakgroep Hoveniers. Dit om kanker te lijf te gaan. De afgelopen periode is men druk bezig geweest met het verzamelen van snoeiafval van de Taxus plant. Resultaat: €4500,- Het ingezamelde bedrag is voor Stichting Kika en KWF kankerbestrijding.

In het dagelijks leven zijn de 36 leden van de Vakgroep Hoveniers uit Brabant op zich zelf staande hoveniersbedrijven. Regelmatig komen zij samen om kennis uit te wisselen. Vorig jaar zetten zij zich ook gezamenlijk in voor een kanker vrije wereld. Een verstandige keuze zo lijkt het. Dit jaar is de opbrengst van Taxussnoeisel meer dan verdubbelt! Het jonge snoeiafval van de Taxus plant bevat baccatine. Deze stof kan verwerkt worden tot medicijn in chemotherapie.

Vakgroep Hoveniers betrokken bij Taxus inzameling

‘Het is de tweede keer dat we collectief de handen in een slaan voor een goed doel. Dat het een verdubbeling van vorig jaar oplevert is ongelofelijk’ aldus Jonnie Michelbrink voorzitter van Vakgroep Hoveniers. ‘Het resultaat van vorig jaar stimuleerde onze leden om een nog grotere bijdrage te kunnen leveren. Iedereen kent tegenwoordig wel iemand die tegen die verschrikkelijke ziekte moet vechten. Juist dát maakt de betrokkenheid groot.’

Toekomst

De leden van Vakgroep Hoveniers zijn vastberaden. ‘In 2016 hopen wij op nog meer  snoeiafval. Daarmee willen wij ons steentje bijdrage om deze ziekte een halt toe te roepen. Iedereen verdiend een gezonde toekomst’ aldus Jonnie Michelbrink. 

Vergoot de hoop

Het ingezamelde Taxussnoeisel wordt aangeboden aan Stichting Vergoot de Hoop. Zij zorg voor de juiste verwerking en afzet.
 Meer weten? Kijk op: vergrootdehoop.nl

Terug <
Website by GSD